viernes, 25 de septiembre de 2015

Decret que regula el permís retribuït a les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre de 2015




martes, 8 de septiembre de 2015

RESUM DE LA REUNIÓ MANTINGUDA ENTRE EL COMITÈ D’EMPRESA Y LA DIRECCIÓ EL 29/07/2015



ORDRE DEL DIA


DIRECCIÓ

COMITÈ D’EMPRESA

 Presentació del nou director general, patró del Patronat de la Fundació General

Presentació del nou Director general de la FP des de 15/06/2015. Aquest nomenament s’ha de notificar al Protectorat de la GEN per fer-ho públic però segurament  fins el mes de setembre no vindrà la notificació del Protectorat, donant-se per afectat i amb efectes retroactius des del mes de juny. Es defineix com una persona dialogant, oberta, respectant les conductes del personal de representació i sempre intentant la via del diàleg, no trencant-la sinó fomenta-la. Prové del sector sanitari a nivell de la gestió: 5 anys de gerent de l’ICS, 5 anys de Director del Servei Català de la Salut, gairebé 4 anys de Secretari general del Departament de Salut i gerent dintre de l’àrea d’urbanisme de l’Ajuntament de BCN durant 3 mandats. Coneix molt bé des de l’Ajuntament tot el planejament especial, projecte constructiu i la llicència de la FP, fet per poder tirar endavant la posta en marxa de tot el nou edifici i poder ocupar-lo a nivell professional. El nou Director general fa referència que partim d’un sector amb moltes dificultats els darrers anys i que no estem sols sinó que formem part d’un sistema sense perdre de vista el que està passant a l’Hospital del Mar (ERO); malgrat el context, la FP ha aconseguit passar amb certa indemnitat, que vol dir la no aplicació d’un ERO. Acaba dient que hem de viure per lo bo i el dolent dintre del context que estem.


El Comitè d’Empresa expressa que la figura que representa del nou Director general era necessària donat que estem molt malament amb el problema del triangle. Des de la representació de tots el treballadors se li dóna la més cordial benvinguda esperant que sigui real la voluntat de diàleg entre les parts donat que es fa molt difícil poder contactar i arribar amb el departament de RRHH. Es demana també  un mínim de respecte a lo que serien les normes de Dret laboral i al Comitè d’Empresa. Es fa una presentació de les 3 representacions actuals dels treballadors (UGT, SATSE i IFP) i se l’informa de les retallades, amb drets i laborals i salarials des de l’any 2008 i l’aplicació del Decret 3/2010, fet que no s’havia d’haver aplicat com a entitat privada que és la FP. A petició del Comitè d’Empresa, el nou Director general informa que és patró des de desembre de 2014.
Malgrat que no hi ha hagut un ERO declarat davant de l’autoritat, si que ha hagut un ERO encobert des de que està el cap de  RRHH; a l’actualitat hem perdut el voltant de 70-80 llocs de treball (aproximadament un 10% plantilla) i això ha anat en decrement dels esforços dels treballadors, molt fidels a la Institució però que cada vegada estan més desmotivats i cada vegada tenen més càrregues de treballs i cobren menys diners. S’ha perdut un 25% del poder adquisitiu amb una aplicació lineal el 5% de la forma no correcta a lo que marcava el mateix Decret.


Translació a la Fundació del Conveni Col·lectiu 2015-2016

El nou Director general comenta l’aplicació de l’actual conveni intentant traslladar la seva aplicació de manera consensuada, amb un acord en la vessant específica de la jornada, circumscriure aquest eventual acord i fer la seva aplicació en el segon semestre del 2015 i tot l’any 2016.
Sobre l’aplicació de jornada, hi havia 4 elements que eren: 1) Publicació del Conveni al DOGC, 2) Resultat de la sentència sobre el conflicte col·lectiu per la imposició de les condicions laborals de gener a abril de 2015 a la FP, 3)  Celebració de la 1ª paritària del nou conveni i 4) El el cap de  RRHH diu que de tots els elements, hi havia una carta del CE on fa referència a l’article 19.2 que diu que els centres que tinguin condicions pactades millorades es respectaran aquelles condicions en el termes i terminis que estiguin establerts.  Aquests 4 elements condicionaven no tirar endavant el conveni i a no fer una reunió per part de l’empresa. Malgrat que hi ha el tema del menjador, especialment el gruix és la jornada, tema present a les paritàries. El  cap de  RRHH fa referència a la redacció de l’article 19.2 sobre la jornada, en el que els advocats de l’empresa entenen que no hi ha pactes en els termes i terminis que els centres tinguin pactats sinó que han estat imposicions per part de l’Empresa i que sempre que hi hagués un conveni s’aplicaria el conveni. Per aquests motius l’empresa ha aplicat l’augment de jornada. Un altre element és el judici interposat per les condicions que s’havien instaurat de gener a abril inclòs; a l’última reunió amb el CE sobre el tema de jornada i d’increments van dir que fins no sortís la sentència no es podria dir res sobre aquest punt; ara que ja hi ha sentència i conveni, s’ha de traslladar aquest conveni a l’organització i es tracta de saber com es calendaritzaran les dates.


El Comitè d’Empresa expressa que a la nòmina del mes anterior ja s’ aplicat l’increment de les 1.668 hores, és a dir, la màxima que marca el conveni; la jornada a la FP que s’estava realitzant era de 1.640 hores; aquest increment de 28 hores ha estat sense consensuar, a més a més el conveni diu és que les jornades que hi havia a les institucions s’han de respectar. El Comitè d’Empresa entén que no es poden aplicar d’aquesta manera. Aplicar les condicions del nou conveni vol dir aplicar les condicions més beneficioses que hi ha dintre del centre i malgrat que s’ha perdut la sentència es farà recurs de la mateixa i es torna a insistir que la jornada s’hauria de redactar amb les 1.640 hores com a jornada base de dilluns a divendres, a partir d’aquí el fet de posar les 1.668 hores entenem que és una imposició i l’haurem de portar a la paritària, acumulant la manca d’ acords en el terminis jurídics que no es poden perdre i sense tancar la porta a la negociació, ja es va manifestar el cap de  RRHH que el 3,6% i jornada són el temes claus poden arribar a algun tipus d’acord. El Comitè d’Empresa pregunta si les nòmines tornaran a la jornada anterior i respon el nou Director general que No per aplicació del que s’entén del conveni però s’ha d’ intentar arribar a una negació franca amb això. El CE pregunta si l’acord és ja assumir la jornada que marca el conveni 1.668 hores i el Sr. Massaguer diu que això és ”impepinable” i que l’acord és la forma d’aplicació d’aquest augment de jornada en els  grups professionals, les categories, els torns, etc.
Per qualsevol aclariment us podeu posar en contacte amb els delegats/ades d’UGT