sábado, 31 de enero de 2015

REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ EL 30/01/2015

Us informem del Comunicat que el Comitè d'Empresa ha emès després que ahir es reunís amb la Direcció:

Barcelona, 30 de gener de 2015

Avui s'ha celebrat l'última reunió del període negociador de les condicions de treball de 2015.

El CE ha traslladat a la Direcció, com a conseqüència dels resultats de les votacions dels dies 27 i 28, el desacord majoritari dels traballadors a la seva proposta.


La Direcció s'ha mantingut inflexible i ha comunicat que enviarà a cada treballador les condicions que aplicarà durant aquest any.

S'ha insistit per part del CE en l'adopció de mesures consensuades per millorar la gestió econòmica de la FP, punt que de nou no s'ha acceptat.

Per aquests motius, i en base a les condicions de treball que quedin fixades per la Direcció de manera unilateral, el CE iniciarà les accions necessàries per defensar els nostres drets laborals. 

Contra la por, informació!! 

ESCRUTINI DEL REFERÈNDUM DE GENER DE 2015

Els passats dies 27 i 28 de gener va tenir lloc el referèndum per decidir entre tots els treballdors i treballadores de la Fundació si acceptàvem o no les condicions de treball de l'any 2015. Us fem arribar la nota que el Comitè d'Empresa va fer pública al seu moment amb els resultats de les votacions:  

Barcelona, 28/01/2015

Escrutini de les votacions realitzades al referèndum dels dies 27 i 28 de gener

En relació a les condicions de treball del 2015
Acceptes la proposta de la Direcció?


Electors de cens .............................716
Electors participants ...................... 512 (71,50% del cens)
Vots SI ...........................................163  (31,83% dels vots)
Vots NO ........................................ 327 (63,86% dels vots)
Vots EN BLANC ............................. 17
Vots NULS ........................................5

Aprofitem per informar-vos que el proper divendres, 30 de gener, ens tornem a reunir amb la Direcció.

Agraïm la vostra participació,

domingo, 25 de enero de 2015

REFERÈNDUM


Com ja sabeu els dies 27 i 28 tindrà lloc el referèndum que decidirà les condicions laborals per l'any 2015 a la Fundació. Des de la Secció Sindical de la UGT us fem una crida a les urnes per a que voteu el que considereu el més just.


Lloc: Sala de conferències


Horari: de 12:00 h a 16:00 h i de 20:30 h a 22:15 h

NOTA INFORMATIVA

Us fem arribar la última nota informativa que ha elaborat el Comitè d'Empresa:

El Comitè d’Empresa vol agrair efusivament la vostra participació a les assemblees. Això ha provocat que la Direcció hagi mogut fitxa amb gran celeritat.
És indignant veure com, després de haver “regalat” milions d’euros a l’Empresa per la reducció del 5%, aplicada de forma il·legal (segons han ratificat les diferents sentències donant la raó al Comitè), ara tingui la Presidència el valor d’incloure en l’apartat “Termes salarials” el pagament de la quantitat pactada a l’Acord del 2014. Encara els ho haurem d’agrair!. Tampoc és lícit incloure-ho com a despesa addicional pel 2015 perquè aquests diners haurien d’estar aprovisionats des del principi.
Respecte al suposat augment de despesa cal dir que els augments d’IVA, com el d’alguns productes sanitaris per aquest 2015, acostumen a repercutir en el consumidor, igual que les persones paguem més per un producte. En aquest cas, el consumidor és el CatSalut. Aquest no és un problema dels treballadors. A nosaltres també ens pugen l’IVA, la hipoteca, els lloguers, l’aigua, la llum... i hem de pagar igual. Els altres punts com són la despesa en IT,  en personal, etc no canvien en absolut, al nostre entendre, respecte als últims anys.
Segons la nota, no ens podem permetre augmentar la despesa salarial ni en 1% (240.000 € segons els comptes oficials) i en canvi sí podem augmentar la despesa en formació externa en més de 300.000 € segons les últimes dades de que disposem del 2013, per posar un dels innombrables exemples de “bona gestió d’estalvi”. També, recordar-vos un cop més, que se’ns ha negat formar part d’una comissió paritària entre la Direcció i el Comitè d’Empresa per tal de comprovar l’assoliment, o no, de l’equilibri pressupostari.
Respecte a la por que pugui despendre el fantasma que planeja a la nota amb les diferents mencions d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) heu de saber que fer un ERO no li seria tant senzill a la Direcció i pot ser serviria d’una vegada perquè se sabes la gestió que s’ha dut a terme i la realitat comptable de la Fundació.
La comunicació que heu rebut per part de la Presidència no és exactament el que s’ha negociat amb el Comitè, cosa que és il·legal.
Per últim recordem que significa l’acceptació dels pactes de l’any 2014:
→ Reducció del 5% en tots els conceptes salarials
→ No retribució de les DPO
→ Pèrdua del Plus d’assistència
→ No retribució dels canvis de nivell (SIP, SIPD)
→ No retribució del premi de fidelització
Milions d’euros un altre cop!
Davant d’això, insistir en la fermesa de no acceptar aquestes condicions i recordar-vos que els dies 27 i 28, vosaltres decidiu!
Contra la por, informació!!
Barcelona, 25/01/2015

jueves, 22 de enero de 2015

INFORMACIÓN DE LA REUNIÓN QUE HA MANTENIDO EL COMITÉ DE EMPRESA CON DIRECCIÓN EL 22/01/2015

Como ya sabéis hoy se ha vuelto a celebrar otra reunión entre el Comité de Empresa y la Dirección en la cual, y debido a la inflexibilidad por parte de la empresa en aceptar la recuperación de una mínima parte económica propuesta por todos los miembros del CE, ha sido imposible llegar a un acuerdo.

El CE ha vuelto a insistir en formar parte de una Comisión de seguimiento con el fin de valorar la situación económica de la Institución y así poder aportar propuestas de mejora que no el mero recorte de nuestros salarios pero su respuesta ha seguido siendo No.

Por todo ello, el CE ha decido convocar a todos los trabajadores y trabajadoras en referéndum los días 27 y 28 de enero con la finalidad de que seamos nosotros los que decidamos con el voto si queremos seguir sufriendo estos recortes salariales o queremos dar todo nuestro apoyo al Comité de Empresa para que luche por la recuperación de nuestras condiciones salariales y laborales dignas.

Desde la Sección Sindical de UGT creemos firmemente que vuestra participación en estas votaciones es decisiva y os hacemos un llamamiento a las urnas para parar estos ataques contra nuestra economía y dignidad.  

YA BASTA !

viernes, 16 de enero de 2015

ASAMBLEA INFORMATIVA

Todos los trabajadores y trabajadoras de la Fundació Puigvert estáis convocados a la asamblea informativa que celebrará el Comité de Empresa los días 20 y 21 de enero en la Sala de Actos.

El Orden del día será el siguiente:

- Información sobre las negociaciones de las     condiciones de trabajo para el año 2015. 
- Ruegos y preguntas.

El horario: de 13:15 h a 15:15 h para el turno de día y de 21:00 h a 22:00 h para el turno de noche.


Dada la importancia del tema, esperamos vuestra asistencia.

Barcelona, 16/01/2015