miércoles, 26 de marzo de 2014

Nous cursos d'IDFO



(Per més informació cliqueu sobre el curs que esteu interessats)

Qualsevol dubte o inscripcions poseu-vos en contacte amb:

Candi Servent: cndsbcn@yahoo.es
Marta Beatriz Luque: martabeatrix@hotmail.com

martes, 25 de marzo de 2014

El Consell de Relacions Laborals aprova el calendari de festes laborals de Catalunya per al 2015

  • L’any vinent inclourà 12 festes d’àmbit nacional a les quals els ajuntaments podran afegir-hi dues festes locals
  • El Conseller d’Empresa i Ocupació ha presidit el primer ple de l’any del Consell de Relacions Laborals, constituït com a fòrum de diàleg social i participació institucional en l’àmbit de les relacions laborals a Catalunya
 
El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha presidit avui, acompanyat del secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Joan Aregio, el primer ple del Consell de Relacions Laborals (CRL) d’aquest any. Durant la reunió, els integrants del Consell (el govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya) han donat el seu vist-i-plau al calendari de festes laborals per a l’any 2015, entre d’altres matèries.
 
En aquest calendari, es contemplen com a festes laborals a tot el país: 1 de gener (Any Nou), 6 de gener (Reis), 3 d’abril (Divendres Sant), 6 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), 1 de maig (Festa del Treball), 24 de juny (Sant Joan), 15 d’agost (l’Assumpció), 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya), 12 d’octubre (festa nacional d’Espanya), 8 de desembre (la Immaculada), 25 de desembre (Nadal) i 26 de desembre (Sant Esteve). Pel que fa al 26 de desembre, dia de Sant Esteve, en el cas d’Era Val d’Aran aquesta data serà substituïda per la del 17 de juny, festa d’Aran.
 
A les dates indicades en aquest calendari, els Ajuntaments podran proposar afegir-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables.
 
El Consell
 
Integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (CCOO i UGT) i empresarials (Foment del Treball i Pimec) més representatives de Catalunya, el Consell de Relacions Laborals (http://crl.gencat.cat/) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació constituit com a fòrum estable de diàleg social i de participació institucional en matèria de relacions laborals del país.

domingo, 16 de marzo de 2014

Un 93% de vots contra la retallada de sou a l’Hospital de Vilafranca

La resposta de la plantilla de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha estat rotunda: un 93,29% de vots en contra de la retallada del 60% d’un mes de sou que proposava l’empresa (que a última hora va rebaixar al 35%). Hi van participar el 75% dels treballadors i treballadores.
Davant d’aquests resultats, el comitè d’empresa, que apostava per rebutjar la reducció, es mostra content per la “contundent” victòria del “no”: “És un un ‘no’ que significa que ens hem cansat de pagar els deutes amb el nostre sou, que la dignitat ha guanyat a la por i que som capaços de córrer riscos i ser conseqüents amb les circumstàncies que ens portin les nostres decisions”. I també han felicitat tothom per l’alt índex de participació, que entenen que és “un símptoma de la transcendència que els treballadors/es donem a poder decidir i participar en la gestió del centre”.
 
Recordem que l’argument de la direcció per demanar el sacrifici a la plantilla és “preservar l’equilibri econòmic i mantenir l’autonomia de gestió del centre”. I és que amb la retallada de sou que ara ha rebutjat la plantilla volien eixugar el dèficit de 2013 per evitar una intervenció de la Generalitat, que obligaria a retallar un 100% d’una paga. Però els sindicats del comitè es van assessorar i han arribat a la conclusió comuna que el dèficit de l’hospital és només del 0,9%, “una xifra irrisòria comparada amb altres hospitals”. I destaquen que aquests altres hospitals amb un dèficit superior no han perdut la gestió. A més, afegeixen que el deute del de Vilafranca és del 2%, i la llei que permetria a la Generalitat intervenir accepta un deute de fins al 25%.
És per això que s’han posicionament frontalment contra la proposta de retallada de la direcció i no han volgut ni entrar a negociar-la. Ahir la plantilla els va donar un suport massiu.
 
http://xarxapenedes.cat/un-93-de-vots-contra-la-retallada-de-sou-a-lhospital-de-vilafranca/

jueves, 13 de marzo de 2014

Escrutini de les votacions realitzades a l’Assemblea Resolutiva deTreballadors dels dies 11 i 12 de març de 2014

¿Está usted CONFORME y ACEPTA que se apliquen durante los años 2013 y 2014 las condiciones laborales y los preacuerdos subscritos entre la Empresa y el Comité de Empresa en fecha 5 de marzo de 2014?
ELECTORS DEL CENS ................................................... 677
ELECTORS PARTICIPANTS .......................................... 544
Vots SÍ ..............................................................................370
Vots NO ............................................................................163
Vots EN  BLANC ..............................................................  11
Vots NULS ........................................................................    0
Agraïm la vostra participació
Comitè d’Empresa

domingo, 2 de marzo de 2014

Información sobre las asambleas aplazadas

Ante los diversos comentarios surgidos a raíz de la desconvocatoria de las asambleas previstas los pasados días 25 y 26 de febrero, queremos informaros de los siguientes extremos:
 
1º.- Nuestra intención, al convocar la asamblea, fue la  de informar y someter a vuestra consideración el principio de acuerdo alcanzado con la Dirección de la Empresa.
2º.- Al redactar los abogados de ambas partes la plasmación de lo acordado, surgió una dificultad que afectaba de forma sustancial y directa a los acuerdos alcanzados, por lo que, y a pesar de los esfuerzos realizados hasta minutos antes de la celebración de la asamblea, fue imposible en aquel momento cerrar de conformidad entre ambas partes el definitivo acuerdo, por lo que era inviable presentar un acuerdo para que vosotros decidierais, por no existir el mismo.
3º.- Ante tal situación y a los efectos de cerrar un pacto que pueda ser asumible por ambas  partes y mantener los puestos de trabajo en nuestra Institución, se decidió suspender la asamblea prevista hasta la fecha en la que se pueda presentar un acuerdo definitivo para someterlo a vuestra reflexión y votación.
Lamentamos el  malestar que haya podido ocasionaros la suspensión de la asamblea, pero os pedimos compresión ya que la única intención es la de llegar a un acuerdo asumible por los trabajadores y que implique una solución a la problemática existente.
En la actualidad los abogados de ambas partes están redactando un acuerdo que permita desbloquear la situación a los efectos de ser presentado para ser votado próximamente en Asamblea de Trabajadores.
Este Comité es consciente de la situación de crispación que se ha originado en la empresa, por lo que  pedimos que cada uno de nosotros reflexione sobre el papel que nos ha tocado jugar.
 
Esperamos que la semana que viene concluya satisfactoriamente para todas las partes el proceso iniciado en el mes de julio de 2013.