domingo, 30 de junio de 2013

Comunicat de la Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris de Catalunya

 
Barcelona 1 juliol de 2013

 
La sanitat publica catalana viu moments de retallades i privatitzacions que son aprofitades per afavorir interessos econòmics privats. El Govern de la Generalitat, amb l’excusa de millorar la gestió i el finançament del model sanitari català, esta proporcionant la gestió d’activitat assistencial econòmicament rendible a l’hobbys privats, molt propers al Conseller de Salut Boi Ruiz, pel que anem coneixent i esta deixant l’activitat d’alt cost a la sanitat publica.

 
Els nostres governants fa temps que estan desenvolupant un model sanitari amb un doble sistema de finançament, a l’ICS els paga via pressupostos i a la XHUP per activitat, aquest doble sistema genera una competència deslleial de costos, que es perversament aprofitat per la Generalitat per justificar el fraccionament i la privatització de l’ICS i alhora ofega econòmicament als centres sanitaris tant de la XHUP com del propi ICS. Un ofec que es concreta entre d’altres mesures, amb retallades de drets i salaris dels seus treballadors i treballadores, uns drets que val a dir, encara avui no han estat mai equiparats. 
 
 
Per altra banda, les patronals sanitàries que composen la XHUP(CSSC,ACES i La Unió) i els sindicats CCOO i UGT, han evidenciat que son part del problema, doncs han estat negociant aquest dies un conveni, tot malmenant els drets dels treballadors/es i rendint submissió als poderosos. Demostrant que son incapaços d’enfrontar-se a la Generalitat i exigir un finançament just i equitatiu pels centres sanitaris de Catalunya. Per sort, majoritàriament,els treballadors/es de la XHUP, han dit NO a l’acord i SI a la prorroga de l’actual conveni.

 
I a tot això, neix el Pacte Nacional per la Salut, impulsat pel Govern de la Generalitat, amb la suposada intenció de posar remei a tot aquest desgavell, però veien els documents sorgits de les taules de treball, podem comprovar que el que es pretén es consolidar el model existent, tot posant pedaços que permetin seguir com fins ara.

La CLSC esta convençuda que la única manera de protegir una sanitat catalana publica, gratuïta, universal i de qualitat, passa per:

  • no reduir el seu pressupost,
  • transformant la sanitat publica catalana en 100% publica, homogeneïtzant el finançament de tota la sanitat catalana,
  • tenint a la Generalitat com interlocutora directa amb els treballadors/es evitant gestors i Patronals que fan d’intermediaris al servei del seu amo,
  • equiparant econòmica, laboral i socialment a tots els treballadors/es de la sanitat, fugint de la competitivitat, potenciant la col·laboració entre centres i avant posant les necessitats sanitàries de la població catalana als interessos crematístics.

I ara, ens adrecem a tots els partits politics i grups parlamentaris que participen en el Pacte Nacional per la Salut, per que facin seus els nostres principis. I els demanem que exigeixin:

  • el canvi de sistema català de salut,
  • l’aturada immediata del fraccionament i la privatització de l’ICS,
  • el restabliment de tots els serveis tancats per les retallades,
  • aturar la reducció de personal dels centres sanitaris, la prorroga de l’actual conveni de la XHUP i la dels centres sanitaris amb conveni propi.

De no fer-ho, interpretarem que prefereixen perpetuar un sistema sanitari que ens ha portat dèficits econòmics, de gestió, corrupció i corrupteles, com ho demostren els escàndols de Sant Pau, Innova, o SEHRS per posar uns exemples. I que tenen com a conseqüències, l’aplicació d’unes retallades que afecten cada cop més a les plantilles dels centres hospitalaris amb:

  • minves de salaris i de complements salarials,
  • retallades de drets socials,
  • increment de jornada anual que fan més precàries les condicions laborals i augmenten l’atur del sector,
  • augment de les carregues de treball,
  • baixada de las ràtio professional- pacient ,
  • i disminució de la qualitat assistencial.

I que cada cop, malauradament, tenen més repercussió pels usuaris amb la:

  • conversió d’hospitals de referència a hospitals basics,
  • reducció d’activitat quirúrgica que allarguen les llistes d’espera,
  • I el tancament de Caps i de llits d’hospitalització.

I finalment, la CLSC demana als Partits politics que a dia d’avui participen en el Pacte Nacional per la Salut que si un cop llegits els arguments consideren que comparteixen els nostres principis i no els poden defensar per ser minoria, per ser ignorats o simplement per que no els escolten, que abandonin la taula de treball i que ho facin de manera publica, tot denunciant la pantomima que s’escenifica al parlament, donat que, l’únic que pretén aquest Pacte es tapar- se les vergonyes, netejar-se la cara i seguir amb un model on la corrupció sembla tenir més defensa que els drets dels usuaris, dels treballadors i de la qualitat assistencial.
 

Les retallades no es negocien!.

Prorroga dels convenis vigents!.

Una sanitat, un conveni!.

jueves, 27 de junio de 2013

NOU CURS

ACOMPANYAMENT A LA MORT

del 9 DE SETEMBRE al 20 DE SETEMBRE 
 
de 9:00 a 12:00 (3 h dia)
De dilluns a divendres. 

(excepte els dies 9,16 i 20 de setembre de 9:30 a 12:30)
 
Hores totals del curs: 30 h.

Per inscriure contacteu amb:

Marta B. Luque: martabeatrix@hotmail.com
Candi Servent: cndsbcn@yahoo.es

Facilitar:

- Nom i Cognoms
- DNI
- Telèfon
- N. Seguretat Social
- Data de naixement
- Adreça

50.000 treballadors sense conveni després de 25 anys

“És el pitjor dels escenaris possibles” afirma el secretari general de CAPSS a la reunió conjunta de les tres patronals celebrada aquest migdia.
En una trobada dels negociadors del conveni SISCAT amb gerents i responsables de recursos humans dels centres del sector concertat, s’ha valorat com a molt negativa la situació creada per la no acceptació de la proposta del mediador per intentar salvar el conveni després de quatre anys i mig de negociació.

 

Negociació centre per centre

A partir del dia 8 de juliol, quan acabi la vigència llargament prorrogada del VIè conveni XHUP, han de començar les negociacions centre per centre per la “modificació substancial de les condicions laborals”. Davant d’una situació sense precedents com aquesta, les organitzacions empresarials veuen inevitable la controvèrsia jurídica. Aquest matí s’han compromès amb els seus afiliats a preparar protocols i guies per a la negociació que “permetin defensar qualsevol de les interpretacions jurídiques davant les més que probables impugnacions si no s’arriba a acords”.
Segons el secretari general de CAPSS, l’objectiu de les empreses en aquesta tessitura és “Mantenir  la viabilitat econòmica dels centres i si es pot, amb pau social”. Del Castillo ha dit que a la seva empresa “No farem una plataforma de càstig” i que la recomanació per a tots els centres és arribar a pactes, negociats amb els comitès d’empresa o amb les seccions sindicals més representatives. En aquestes negociacions, ha dit del Castillo, seria aconsellable mantenir com a referència de mínims la proposta del mediador.
Segons s’ha informat a la reunió, el rebuig a la proposta de l’autoritat laboral per desbloquejar el conveni va ser, en conjunt del 56%, però “qui va guanyar en les consultes va ser l’abstenció” i els resultats d’aquestes van ser molt diferents en funció de la mida dels centres o del subsector d’activitat. 

 

El sector sociosanitari volia el conveni

En els centres sociosanitaris, s’hauria acceptat la proposta del mediador per part d’un 89% dels treballadors. Aquesta dada ha obert un debat sobre si no es podria segregar els centres sociosanitaris i deixar-los signar l’acord només a ells. Aquesta eventualitat s’havia discutit a la reunió de la patronal del CSC i demà la valorarà la UCH. ACES, segons el seu portaveu Lluís Munset, hi estaria totalment a favor, encara que el procés requerís la convocatòria d’una nova taula negociadora, vist que el procés del conveni XHUP/SISCAT ha quedat oficialment enterrat.

http://www.ugt-cat.net/subdominis/sanitat/index.php?option=com_content&task=view&id=635&Itemid=84

martes, 25 de junio de 2013

Acta de la direcció general de relacions laborals i treball del procès de consulta conveni XHUP

UGT Manifesta:
 
Donada la situació actual i amb el resultat negatiu de la consulta o referèndum dut a terme arreu de Catalunya en els centres de treball afectats pel conveni XHUP.
 
La UGT vol manifestar que la proposta, des de l'inici de la mesa negociadora, fou la de prorrogar el  conveni i/o mantenir la ultra activitat tal i com conta a les diferents actes de la mesa. Per bé que la mediació (fruit de l'allunyament de les partes) no era vinculant i hores d'ara, amb la consulta refrenada, diem NO pel compromís que vàrem adquirir amb tots/es els treballadors/es.
 
 
Per veure l'acta cliqueu al següent enllaç:
 

viernes, 21 de junio de 2013

Nota de premsa, Sanitat XHUP

El conveni  de la XHUP - Sociosanitaris i Salut Mental, que afecta uns 45.000 treballadors i treballadores a Catalunya, es troba en  ultraactivitat des de l’1 de gener de 2009. En aquests més de quatre anys ha estat impossible apropar postures entre la part sindical i la patronal. Davant la situació de bloqueig  en la negociació, el president de la Mesa Negociadora va proposar una mediació amb  l’Autoritat Laboral (Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat).
 
CCOO, la UGT de Catalunya i les patronals ACES, Consorci Sanitari i Salut i UCH, vam acceptar la proposta, i Metges de Catalunya es va adherir amb posterioritat.
 
Aquesta mediació va acabar, un cop més i degut a les exigències de les patronals, sense acord.
 
L’Autoritat Laboral, en qualitat de mediador, va fer una proposta mediadora finalista que CCOO i la UGT ens vam comprometre a portar als centres.
 
 
La resposta ha estat:
 
NO 58%
SÍ 41%
 
 
 
 

jueves, 20 de junio de 2013

Os dejamos los resultados del referéndum


¡GRACIAS A TODOS!

 
 
Para mas información sobre los resultados de otros centros de la XHUP, dale al siguiente link:
 

Asamblea y referéndum sobre la propuesta de mediación


Ante la IMPOSIBILIDAD de llegar a un acuerdo en la Comisión Negociadora del Convenio, UGT, CCOO y las patronales decidieron someterse a una mediación ante la Autoridad Laboral. Metges de Catalunya finalmente se adhirió también.
 
Hay que recordar que esta propuesta pretende desencallar el bloqueo del convenio, que esta prorrogado desde el 2008 y podría desaparecer el 7 de julio que quedará sin efecto en aplicación de la Reforma Laboral. Dejando afectados a 45.000 trabajadores y trabajadoras de la XHUP. ¿Pero a qué precio?
 
Durante los días 17 y 18 de Junio se presentaron los trabajadores y trabajadoras de Fundació Puigvert a un referéndum para decidir si aprobaban la propuesta o no.

Desde el Comité de empresa queremos agradecer la participación durante estos días.

Benvinguts i benvingudes,

Os donem la més cordial benvinguda al blog de la Secció Sindical de la UGT de la Fundació Puigvert.

Conscients de que la comunicació entre vosaltres i nosaltres ha de ser ràpida, concisa, clara i fluida, i més en aquest temps de canvis ràpids i constants, hem pensat que res millor per aconseguir-ho que la posta en marxa d'aquest blog que comencem amb moltíssima il·lusió i segur que ens permeterà tenir-vos al dia en tot allò que sigui del vostre interès en l'àmbit laboral i sindical.

Esperem la vostra participació activa en aquest projecte, i desitjem de tot cor que ens feu arribar els vostres suggeriments, les vostres crítiques constructives i neguits  per tal de poder millorar dia a dia i estar més encertats en la resolució dels problemes que se'ns puguim plantejar.

Sou l'ànima d'aquest projecte i la seva raó de ser, comptem amb vosaltres. Estem amb vosaltres!

SALUT I BENVINGUTS