jueves, 27 de junio de 2013

50.000 treballadors sense conveni després de 25 anys

“És el pitjor dels escenaris possibles” afirma el secretari general de CAPSS a la reunió conjunta de les tres patronals celebrada aquest migdia.
En una trobada dels negociadors del conveni SISCAT amb gerents i responsables de recursos humans dels centres del sector concertat, s’ha valorat com a molt negativa la situació creada per la no acceptació de la proposta del mediador per intentar salvar el conveni després de quatre anys i mig de negociació.

 

Negociació centre per centre

A partir del dia 8 de juliol, quan acabi la vigència llargament prorrogada del VIè conveni XHUP, han de començar les negociacions centre per centre per la “modificació substancial de les condicions laborals”. Davant d’una situació sense precedents com aquesta, les organitzacions empresarials veuen inevitable la controvèrsia jurídica. Aquest matí s’han compromès amb els seus afiliats a preparar protocols i guies per a la negociació que “permetin defensar qualsevol de les interpretacions jurídiques davant les més que probables impugnacions si no s’arriba a acords”.
Segons el secretari general de CAPSS, l’objectiu de les empreses en aquesta tessitura és “Mantenir  la viabilitat econòmica dels centres i si es pot, amb pau social”. Del Castillo ha dit que a la seva empresa “No farem una plataforma de càstig” i que la recomanació per a tots els centres és arribar a pactes, negociats amb els comitès d’empresa o amb les seccions sindicals més representatives. En aquestes negociacions, ha dit del Castillo, seria aconsellable mantenir com a referència de mínims la proposta del mediador.
Segons s’ha informat a la reunió, el rebuig a la proposta de l’autoritat laboral per desbloquejar el conveni va ser, en conjunt del 56%, però “qui va guanyar en les consultes va ser l’abstenció” i els resultats d’aquestes van ser molt diferents en funció de la mida dels centres o del subsector d’activitat. 

 

El sector sociosanitari volia el conveni

En els centres sociosanitaris, s’hauria acceptat la proposta del mediador per part d’un 89% dels treballadors. Aquesta dada ha obert un debat sobre si no es podria segregar els centres sociosanitaris i deixar-los signar l’acord només a ells. Aquesta eventualitat s’havia discutit a la reunió de la patronal del CSC i demà la valorarà la UCH. ACES, segons el seu portaveu Lluís Munset, hi estaria totalment a favor, encara que el procés requerís la convocatòria d’una nova taula negociadora, vist que el procés del conveni XHUP/SISCAT ha quedat oficialment enterrat.

http://www.ugt-cat.net/subdominis/sanitat/index.php?option=com_content&task=view&id=635&Itemid=84

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentario del lector