lunes, 29 de julio de 2013

Informació de les negociacions i propera assemblea pels treballadors

Us comuniquem que els dies 30 i 31 de juliol farem assemblea informativa per explicar-vos l’actual situació després de les reunions mantingudes amb l’empresa.


Lamentablement, malgrat dels esforços que hem fet per arribar a un acord, arribant a cedir un 2,5% del sou, la totalitat de les DPO, un 10% de les pagues extraordinàries, l’1,2% a compte conveni i altres drets adquirits, DES DE L’1 D’AGOST DE 2013 FINS EL 31 DE JULIOL DE 2015, l’empresa ha considerat que aquest esforç no era suficient ja que les mateixes quantitats, en còmput anual s’havien de detreure en un any i cinc mesos, és a dir, PRETENIEN QUE FÈSSIM L’ESFORÇ D’UN ANY EN CINC MESOS, a pesar que el problema econòmic ve derivat del finançament del Triangle i que ells ja sabien, a principi d’any, que no poden suportar tan magna inversió.

 
HORARI DEL 30 I 31 DE JULIOL A LA SALA D'ACTES
 
                DE 13h. a 15h.
                DE 21:30 a 22:30

 
JA N’HI HA PROU!!!

lunes, 22 de julio de 2013

Informació de la reunió del dia 19/7/2013


Donat el neguit que hem detectat a ran de la nota que varem penjar sobre la reunió amb la Direcció del passat dia 19, creiem oportú de informar-vos que el Comité d'Empresa va exposar davant de la Direcció aquells punts que vosaltres mateixos ens vareu fer arribar (No 5%, esforç proporcional al sou, no increment de jornada, etc...).

Per raons de la mateixa dinàmica negociadora, no creiem prudent fer un exhaustiu resum de la reunió.  


Només demanar-vos que tingueu tota la certesa i la tranquil-litat de que estem defensant de manera decidida, honesta i responsable els llocs de treball i condicions dignes.

viernes, 19 de julio de 2013

Las negociaciones continúan

Des del Comité de Empresa queremos informaros que seguimos manteniendo las negociaciones con la Dirección quedando aplazadas para el próximo día 25-7-2013.
 
Gracias a todos por vuestro apoyo.

lunes, 15 de julio de 2013

Artículo del Público.es: El conflicto capital-trabajo en las crisis actuales

http://blogs.publico.es/vicenc-navarro/2013/07/12/el-conflicto-capital-trabajo-en-las-crisis-actuales/

Carta de Metges de Catalunya

Metges de Catalunya (MC) ha dirigido una carta a los grupos parlamentarios catalanes para pedirles que insten al Govern a no recortar el presupuesto de Salud para 2013 y a mantener el sistema sanitario "al margen de cualquier proceso de privatización que dé acceso al ánimo de lucro en la gestión de la sanidad pública".
 

viernes, 12 de julio de 2013

Marxa de treballadors i usuaris en defensa de l´Hospital de Viladecans del 15 al 19 de juliol 2013


Proposta de la Sra. Esperança Martí a tots els treballadors de la Fundació Puigvert

Atenent-nos als consells donats per la nostra Presidenta del Patronat, Sra. Esperança Martí, "QUE ESCOLTEM A AQUELLS QUE REPRESENTEM", us fem arribar la seva proposta de negociació, a la vegada que us demanem que ens feu arribar els vostres suggeriments, per tal de respondre en la propera reunió del dia 19 de Juliol de 2013.
 









miércoles, 10 de julio de 2013

8-J, un nou escenari per als treballadors de la XHUP

14 convenis col·lectius, entre els quals es troba el de la xarxa sanitària concertada (XHUP), van decaure aquest diumenge després que finalitzés el període màxim d’ultraactivitat que havia fixat la reforma laboral del govern espanyol. En el cas del sector sanitari, tot i les reunions de negociació entre les patronals i els sindicats, i la intermediació del Departament d’Empresa i Ocupació, la proposta del qual va ser rebutjada pel 69% del personal dels centres, no ha estat possible arribar a un acord per a la renovació del conveni que afecta al voltant de 50.000 treballadors de la sanitat catalana.

A conseqüència de la negativa dels representants empresarials, tampoc ha estat possible establir un pacte per a la pròrroga del conveni en ultraactivitat, tal com ha succeït en molts altres sectors i com recomana l’Acord per al suport i acompanyament als processos de negociació col·lectiva en ultraactivitat, promogut pel Consell de Relacions Laborals de Catalunya.

Així les coses, sense el marc d’un conveni col·lectiu que reguli les condicions laborals del conjunt dels treballadors de la XHUP, els drets de l’anterior conveni queden consolidats de forma individual, segons l’opinió majoritària dels experts jurídics consultats per Metges de Catalunya (MC). D’aquesta manera, les clàusules del conveni s’incorporen al contracte de cada treballador que pot negociar-les bilateralment amb la seva empresa o a través dels seus representants als comitès o a les seccions sindicals. Els drets, per tant, no es perden sinó que passen a negociar-se en un escenari diferent.
 
Ara és el torn de les empreses, que han de donar el següent pas si volen renegociar les condicions laborals dels seus treballadors. Algunes ja han començat a fer-ho obrint un període de consultes amb els representants sindicals per iniciar les negociacions de cara a intentar establir pactes o acords d’empresa. Les primeres propostes empresarials, seguint les instruccions de les patronals, prenen com a referència de negociació el text de la mediació de l’autoritat laboral, rebutjat massivament pels treballadors. Altres empreses, com el Consorci Sanitari Integral (CSI) han comunicat que prorrogaran el conveni anterior almenys fins al mes de setembre.

Bases de negociació
MC està treballant amb els seus assessors jurídics l’estratègia del sindicat per als processos de negociació i està comunicant als seus delegats les bases comunes que han de compartir tots els pactes perquè es preservin els drets i les condicions laborals i no s’infligeixin més retallades si abans les empreses "no s’apliquen ajustos a elles mateixes" en idèntica proporció dels que ja han patit els treballadors.

El personal dels centres sociosanitaris concertats no tindrà l’oportunitat d’intentar mitigar les retallades ja que les patronals i els sindicats CCOO i UGT han decidit constituir una mesa de negociació per formalitzar un conveni col·lectiu exclusiu per a aquest subsector. Segons argumenten els representants empresarials i les dues centrals sindicals, els treballadors dels centres sociosanitaris van votar majoritàriament a favor de la proposta dels mediadors en les consultes i, per aquest motiu, es veuen legitimitats a establir un conveni independent en què es recullen les mesures previstes al text de la mediació (rebaixa salarial del 5%, modificacions en el règim de jornada i descansos, supressió i congelació de complements retributius, etc.).

Per la seva part, els treballadors de la xarxa concertada continuen donant mostres del seu rebuig a la instauració de retallades als convenis col·lectius. Els últims en fer-ho han estat els treballadors de l’Hospital de Sant Joan de Reus que s'han negat a acceptar la reducció salarial que els hi demanava la direcció per signar un nou acord laboral.
 

martes, 9 de julio de 2013

Inici de negociacions pel conveni propi

Com sabeu amb data de 7 de Juliol, tal i com disposa la reforma laboral, va acabar la ultra activitat del conveni XHUP i com us vam comunicar a l'assamblea dels dies 17 i 18 de Juny, a la que despres d'un referèndum on va sortir un NO rotund amb un procés net i transparent, iniciarem el proper dia 12 de Juliol una ronda de negociacions amb la empresa per arribar a un acord just i equilibrat per part de les dues bandes.

Com sempre defensarem aferrissadament els nostres drets laborals.

Qualsevol suggeriment per part de tots vosaltres serà ben rebut.

COMPTEM AMB VOSALTRES!

ESTEM AMB VOSALTRES!

jueves, 4 de julio de 2013

Metges de Catalunya y organizaciones sindicales de la red sanitaria concertada reclaman la prórroga del convenio XHUP

Metges de Catalunya (MC) y las organizaciones sindicales que rechazaron la propuesta de convenio colectivo de la red sanitaria concertada (XHUP) presentada por la mediación de la autoridad laboral a la mesa de negociación, se han reunido este miércoles para analizar la situación del sector que se ve amenazado por la pérdida de la ultraactividad del convenio el próximo domingo 7 de julio.

Después de que el 69% de los trabajadores que participaron en las consultas organizadas en los centros concertados rechazaran el pacto de convenio a que llegaron las patronales sanitarias y los sindicatos CCOO y UGT, a instancias del Departament d’Empresa i Ocupació, el sindicato médico y las organizaciones CATAC-CTS, SATSE, CGT, FTC, USOC, USAE, FAPIC, SSC, más la Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris de Cataluya, han reclamado a la mesa negociadora del convenio XHUP, que afecta a 50.000 trabajadores, que suscriba un acuerdo para prorrogar la norma más allá del día 7 de julio.
 
En un comunicado conjunto, las 10 organizaciones reivindican la posibilidad de prorrogar el convenio en base al Acord per al suport i acompanyament als processos de negociació col·lectiva en ultraactivitat, promovido por el Consell de Relacions Laborals de Catalunya, que en su punto 6 manifiesta: "Que sobrepasado este periodo inicial pactado, y mientras exista una negociación activa del convenio con buena fe negociadora, con avances y con posibilidad de acuerdo, las cláusulas convencionales seguirán siendo vigentes ".
 

Además, recuerdan que el acuerdo prevé que los procesos sometidos a la mediación administrativa que finalizan sin pacto, procederán según el mismo punto 6 del documento.


En caso de que la mesa de negociación no pacte la prolongación del convenio, las organizaciones afirman que las condiciones laborales de los trabajadores se mantendrían ya que la pérdida de la ultraactividad "conlleva la consolidación de los derechos de manera individual".

MC, como miembro de la mesa, ha mostrado de forma reiterada su voluntad de prorrogar el convenio vigente mientras se mantengan las negociaciones. En este sentido, el sindicato insta a CCOO y UGT a "trabajar hasta el último momento" para conseguir la prórroga, tal como piden sus propias direcciones.

De la misma manera, la organización reclama a las patronales sanitarias que actúen "con responsabilidad y altura de miras" para evitar un escenario, el de la finalización de la ultraactividad del convenio, que "no conviene a nadie". MC exige a los representantes empresariales que dejen de lado "las amenazas y la soberbia" y apliquen "el sentido común" para no convertirse en el único sector que no ha encontrado una solución para el decaimiento del convenio colectivo.

miércoles, 3 de julio de 2013

Resposta de les patronals a petició de pròrroga d'ultra activitat

Benvolguts,

Com a resposta a la vostra carta amb data 2 de juliol, la qual es desprèn la preocupació per la situació que es genera a la finalització del període d’ultra activitat dels vigents convenis, demaneu la pròrroga dels mateixos.

Entenem i compartim la vostra preocupació, coneixeu la posició de les Patronals al respecte de la pròrroga dels Convenis, donada la situació de decrement pressupostari com a conseqüència de la reducció de tarifes del CatSalut, (4,6) per tot l’any 2013, al que cal sumar-hi l’impacte de la RAT. També l’increment de costos per l’augment de l’IVA i la desaparició de les bonificacions a la contractació.

Tot i així, estem disposats a parlar-ho tan abastament com sigui necessari per cercar solucions a la situació i minimitzar tan com sigui possible l’impacte de la mateixa.

Per això, ens posem a la vostra disposició perquè a partir de la recepció d’aquest escrit puguem veure’ns en el lloc i hora que considereu.

Atentament,

Xavier Baro          Pilar Rol

    UCH                 CAPSS

 
Barcelona, 3 de juliol de 2013

Informació sobre HSP

Ja han declarat davant del jutge 5 dels 9 imputats per les suposades irregularitats en les obres de rehabilitació de l'Hospital de Sant Pau.
 

Carta a les patronals del conveni XHUP per rependre negociacions

Senyors/es,

Després que la proposta mediadora fos refusada per una àmplia majoria dels treballadors/es del sector i un cop coneguda la decisió del senyor Gómez Cid, president de la Comissió Negociadora del Conveni del SISCAT, de suspendre sine die les negociacions, UGT creiem necessari reprendre immediatament les negociacions del Conveni. Perquè la negociació es pugui desenvolupar des de la bona fe, és imprescindible que acordem la pròrroga del conveni vigent que s’ha de mantenir mentre duri la negociació. La fi de la ultra activitat del conveni abocaria els centres de treball, les empreses i els treballadors a un escenari d’incertesa i conflictivitat que seria molt negatiu per a totes les parts implicades, inclosos els ciutadans de Catalunya que podrien patir un deteriorament de l’atenció sanitària que reben. Per aquestes raons, fem una crida a la responsabilitat de les organitzacions patronals perquè acceptin la pròrroga del conveni.

A més d’acceptar la pròrroga del Conveni, UGT creiem que és obligació de les patronals no fer oïdes sordes a la veu dels treballadors que han dit molt clarament que és injust que tot l’ajust pressupostari recaigui sobre les seves esquenes; per tant, exigim que la negociació no s’intenti fer novament lesionant greument les condicions laborals i retributives dels treballadors, ja que això només serviria per tornar a dur la negociació a un nou fracàs. És necessari que els plantejaments patronals s’allunyin de posicions maximalistes.
UGT tornarem a treballar per aconseguir mantenir un àmbit de negociació que té 25 anys i que ha estat un dels pilars sobre el qual s’ha sostingut el sistema sanitari públic de Catalunya.

Atentament,

Mª José Molina
Secretaria del Sector Salut i Serveis Sociosanitaris de la FSP-UGT Catalunya
Barcelona, 2 de juliol de 2013