miércoles, 3 de julio de 2013

Carta a les patronals del conveni XHUP per rependre negociacions

Senyors/es,

Després que la proposta mediadora fos refusada per una àmplia majoria dels treballadors/es del sector i un cop coneguda la decisió del senyor Gómez Cid, president de la Comissió Negociadora del Conveni del SISCAT, de suspendre sine die les negociacions, UGT creiem necessari reprendre immediatament les negociacions del Conveni. Perquè la negociació es pugui desenvolupar des de la bona fe, és imprescindible que acordem la pròrroga del conveni vigent que s’ha de mantenir mentre duri la negociació. La fi de la ultra activitat del conveni abocaria els centres de treball, les empreses i els treballadors a un escenari d’incertesa i conflictivitat que seria molt negatiu per a totes les parts implicades, inclosos els ciutadans de Catalunya que podrien patir un deteriorament de l’atenció sanitària que reben. Per aquestes raons, fem una crida a la responsabilitat de les organitzacions patronals perquè acceptin la pròrroga del conveni.

A més d’acceptar la pròrroga del Conveni, UGT creiem que és obligació de les patronals no fer oïdes sordes a la veu dels treballadors que han dit molt clarament que és injust que tot l’ajust pressupostari recaigui sobre les seves esquenes; per tant, exigim que la negociació no s’intenti fer novament lesionant greument les condicions laborals i retributives dels treballadors, ja que això només serviria per tornar a dur la negociació a un nou fracàs. És necessari que els plantejaments patronals s’allunyin de posicions maximalistes.
UGT tornarem a treballar per aconseguir mantenir un àmbit de negociació que té 25 anys i que ha estat un dels pilars sobre el qual s’ha sostingut el sistema sanitari públic de Catalunya.

Atentament,

Mª José Molina
Secretaria del Sector Salut i Serveis Sociosanitaris de la FSP-UGT Catalunya
Barcelona, 2 de juliol de 2013

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentario del lector