domingo, 30 de noviembre de 2014

La Sección Sindical de la UGT solicita

                                          Barcelona, 27 de noviembre de 2014

Documentación solicitada por la Sección Sindical de la UGT a la Dirección, necesaria para la próxima reunión entre el Comité de Empresa y la Dirección prevista para el 5 de diciembre:

1.- Auditoria ejercicio 2012-2013.

2.- Cuenta de ingresos y gastos con desglose pormenorizado de los mismos años 2012- 2013. Previsión y ejecutado del 2014.

3.- Gastos financieros ejercicio 2012-2013-2014.

4.- Contrato Programa Cat Salut 2013-2014.

5.- Actividad Hospitalaria/Cierre Asistencial (años 2012-2013-2014).

6.- Desglose retribuciones de personal:

      - Retribuciones de personal laboral
      - Retribuciones de personal de Alta Dirección
      - Indemnizaciones por despido ejercicios 2012-2013-2014
      - Importes abonados por Gestión Profesional Participativa

7.- Patronal sanitaria a la que está afiliada la Fundació Puigvert con expresión del coste anual.

8.- Estatutos de la Fundació Puigvert, última actualización.


miércoles, 26 de noviembre de 2014

NOVA SUSPENSIÓ

Us comuniquem que la Direcció ha suspés novament i sense donar cap explicació, la reunió que estava prevista amb el Comitè d'Empresa per demà dia 27.

El CE ha quedat citat pel pròxim dia 5 de desembre.

Continuarem informant,


jueves, 20 de noviembre de 2014

Una nova iniciativa de la UGT: Campanya informativa sobre els riscos de la manipulació dels medicaments citostàtics en el sector sanitari

Clica aquí La UGT inicia una campanya informativa sobre els riscos de la manipulació medicaments citostàtics en el sector sanitari

La UGT no accepta la proposta final de la Patronal


                                           Barcelona, 20 de novembre de 2014

Companys i companyes,

El nostre sindicat veu totalment inacceptable la proposta final de les Patronals del Sector Sanitari Concertat.

Des de “la UGT entén que la proposta no dóna resposta a cap de les reivindicacions que el nostre sindicat feia i que pretenia recuperar progressivament les condicions del VII Conveni de la XHUP (taules salarials sense la pèrdua del 5%, la jornada per a TOTS els grups professionals...). Hem de recordar que aquest conveni afecta a uns 50.000 treballadors i que aquests pateixen retallades des del 2008, any en que va finalitzar la vigència del VIIè Conveni de la XHUP. La política de retallades ha suposat una minva salarial pels treballadors dels sector entre un 20 i un 27% depenent del grup professional i del centre on treballin a banda de la pèrdua d’altres drets laborals.”

La proposta de la patronal és la següent:



Aprofitem per dir-vos que la reunió prevista per avui 20 de novembre entre la Direcció i el els membres del Comitè d’Empresa, per tal d’iniciar les negociacions del nou pacte sobre les condicions laborals per l’any 2015 ha quedat ajornada per la Direcció pel pròxim dia 27.

Us mantindrem informats,

jueves, 13 de noviembre de 2014

Primera reunió




  NOTA INFORMATIVA
                                                                                        
                                                                              


Barcelona, 13 de novembre de 2014

Avui, 13 de novembre, s’ha celebrat la primera reunió entre el Comitè d’Empresa i la Direcció per tal d’iniciar les negociacions d’un possible nou pacte de les condicions de treball a la Fundació Puigvert per l'any 2015, en cas que no s’arribés a signar un nou conveni del Sector entre Patronals i Sindicats.

Durant la reunió s'ha comentat per les dues parts les consecutives reunions que hi ha entre Patronals i Sindicats per tal d'arribar a un acord i poder signar un nou Conveni Sectorial, cosa que se sabrà segurament a mitjans de la setmana que ve.

La Direcció i el CE es tornaran a reunir el proper dia 20 de novembre un cop sabuts els resultats de les negociacions del Conveni.

Us mantindrem informats,






Última proposta de la Patronal sobre el nou Conveni

Des d'UGT us comuniquem la darrera proposta de la Patronal després que la UGT junt amb els altres sindicats manifestessin la seva disconformitat. 

jueves, 6 de noviembre de 2014

Plataformes sindicats conveni sanitat concertada




Companys i companyes,

Des de la FSP-UGT Sanitat ens han fet arribar la següent informació: 



PROPOSTA UGT SANITAT CONCERTADES

Proposta Conveni Concertada de CCOO

Proposta Conveni Concertada de MC

Proposta Conveni Concertada de SATSE

Acta de Constitucio de la Mesa de Negociació de la Sanitat    Concertada

Ahir dia 5 de novembre a les 16h, va tenir la 2a reunió de la mesa negociadora.
En ella cada sindicat va presentar una proposta de plataforma per a aquest 1er Conveni de la “sanitat Concertat”.
Amb aquesta nota us adjuntem les plataformes perquè pugueu valorar per vosaltres mateixos … … …
Després d’haver llegit les propostes, les patronals van sol•licitar un recés … potser havien de digerir …
Va començar parlant la patronal CAPS, el representant comenta literalment: “Hem vist que la majoria de les plataformes van en contra de l’esperit amb què les patronals hem volgut constituir el conveni. Hem de valorar les vostres propostes, per a això hem de suspendre la taula negociadora de demà , amb el compromís que el divendres al matí us farem arribar a tots una contraproposta,. Una proposta que podríem assumir. Ja us diem que la base serà el conveni Socisanitari. la proposta que us enviem seria gairebé definitiva “
Agafa la paraula la patronal de la UCH i diu: “Aquest Conveni, ha de ser un conveni de trànsit, que salvi la situació actual del sector”. Amb la intenció que el dimecres de la setmana que ve es pugui acabar el conveni, divendres es presentés el text del conveni. ”
Es dóna per finalitzada la reunió. Signem l’acta de la 1a reunió (Constitució de taula) i estem a l’espera de la contraproposta de les patronals per al divendres.
Petites observacions:
• El Sindicat Mèdic de Catalunya porta a més de la seva advocada, dos assessors (un de FAPIC i un altre de CATAC) per segons ells saber que desitgen la resta de col•lectius, però les seves reivindicacions segueixen sent per a una minoria del seu propi col•lectiu… …
• La UGT, negocia per a totes les categories.
• La UGT és l’únic sindicat que posa damunt de la taula en l’àmbit funcional als productes intermedis, com sempre hem demanat.
• SATSE ens reconeix que a la UGT tenim bastants infermeres i que les nostres plataformes podrien anar clarament juntes, al que nosaltres els comentem que estem totalment d’acord també amb la seva plataforma.
• Necessitem un Conveni de Sector, però no a canvi de qualsevol cosa …
• Dilluns haurà la 3ª reunió de mesa negociadora…
Us seguirem informant!

SITUACIÓ ACTUAL DEL SECTOR ANTIGA XHUP

El 13 d’octubre vam assistir com a delegades d' UGT a una assemblea informativa del sector concertat de Catalunya (antiga XHUP) a la Sala de les Brigades Internacionals a la Rbla. Santa Mònica de Barcelona.

Se’ns recorda a l’assemblea que els pactes no tenen ultractivitat (com el nostre) i el I Conveni Soci-Sanitari, com tots, sí que en té un any, trobant-se ja amb aquesta situació. UGT en la mediació d’aquest conveni davant la impossibilitat d’arribar a un acord, No accepta però acata la decisió del mediador, que diu que durant el període d´ultraactivitat del Conveni es mantindrà la reducció retributiva del 5% en tots els conceptes retributius vigents el 31/12/2008. Sobre la taula les patronals, sense èxit, van arribar a plantejar descomptes d´un 10% en tots els conceptes.

El Sindicat de Metges de Catalunya (MC) ha denunciat tots els pactes que s’han signat a les empreses.
Arrel d’això han hagut sentències divergents del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya respecte a que en el cas de manca d’acord o pacte quan finalitza la ultraactivitat del conveni, les condicions d’aquest es contractualitzan en el contracte de treball.

Quan el Tribunal Suprem es posicioni, això es podria fer extensiu a totes les demandes.
No hem d’oblidar la possibilitat de que les empreses que es vegin obligades a contractualitzar aquestes condicions poden optar per intentar aplicar l'art. 41 de l'ET que parla de les modificacions substancials de les condicions de treball, encara que haurien de demostrar que es troben en les circumstàncies per aplicar aquest article.

Fem un  recordatori del procés a la nostra Institució a partir de juny de 2013 on vam fer un referèndum  del sector, sortint No i per tant no vam signar la proposta per el  nou conveni de la XHUP. Al juliol 2013 decau el conveni i alguns pactes que s’han arribat als diferents centres són pitjors que el propossat al referèndum.

El signat per nosaltres el 5 de març de 2014, tot i no ser desitjable no és pitjor que el del referèndum.
A grans trets, de l'1 de gener de 2013 a 31 de desembre del 2014 les condicions de treball de la FP han estat regulades de la mateixa manera que el VII Conveni Col·lectiu de la XHUP excepte les següents modificacions de les condicions de treball:

• El preu del menjador es fixa en 3.5 euros.
• SIP, SIPD/Premi Vinculació es reconeixerà però amb congelació dels imports percebuts a juliol de 2013 fins  31 de desembre de 2014.
• A partir del 1 de gener de 2014 el premi de fidelització no es podrà substituir per una compensació en metàl·lic, llevat de situacions excepcionals.

Els ajustos que se’ns van aplicar a nivell de condicions retributives han estat:

• Reducció d’un import equivalent al 5% anual de tots els conceptes retributius amb efectes de l´1 de gener de 2013.
• DPO: La retribució variable per objectius (DPO) corresponent als exercicis 2013 i 2014 de tots els treballadors dels grups 1 al 7, no es meritarà ni es percebrà.
• El Premi d’assistència no es meritarà ni es percebrà des de l´1 de febrer de 2014 a 31 de desembre de 2014.
• En quant al nombre d'hores de jornada a realitzar:
- El grup 1, 1.688 hores 
- Els grups 2 al 7, 1.640 h al torn de dia i 1.578 al torn nit.
• Aquestes jornades inclouen 20 h/any de formació per a tot el personal a jornada complerta i la part proporcional que correspongui per a les jornades de temps parcial.
• Durant l’any 2014 s’incrementa la jornada afegint un dia (o jornada) més de treball.

Aquest acord va ser efectiu al rectificar-se mitjançant votació en una assemblea de treballadors.

El passat dimecres 29 d'octubre es va constituir la taula negociadora de l' àmbit del extint conveni XHUP i conveni pont a petició de la patronal CAPSS. 
La composició d'aquesta taula negociadora per part de la patronal és: 7 membres per CAPSS, 7 membres per UCH i 1 membre ACCES. Per la part social: 6 membres CCOO, 5 membres UGT, 2 membres SATSE i 2 membres Metges de Catalunya (MC). S’ha marcat el següent calendari de reunions, 5, 6, 10 i 12 de novembre.
Les empreses tenen molta presa per signar, diuen que per decaïment dels pactes d’empresa.
Tots els sindicats allà presents van estar d’acord amb la representativitat i constitució de la taula excepte MC que va manifestar moltes reserves per constituir.
S’entén aquesta posició, ja que al matí es van manifestar a la Conselleria per demanar un conveni franja per a metges. Van destacar en aquesta manifestació que creuen que ara és més necessari que mai un conveni mèdic propi que reguli les condicions laborals i professionals del col·lectiu de manera independent a la resta de treballadors sanitaris, tenint en compte que tenen un rol i una activitat diferenciada.

Resumint, la plataforma empresarial d’aquest nou conveni col·lectiu que substituiria al extint VII conveni XHUP, proposa:

• Entrada en vigor l'1 de gener de 2015.
• Durada de dos anys fins a 31 de desembre del 2016,
• Proposta d'una nova classificació professional.
• Jornada anual:
- Facultatius, 1688 h efectives
- Resta grups professionals, torn dia 1668 h i torn nit 1562 h.
• Aquest còmput inclou 3 dies de lliure disposició dins de la jornada laboral.
• No es regula en aquest conveni el règim de jornada.
• Distribució irregular de la jornada al llarg de l’any del 10% de ja jornada anual contractada per al personal no sanitari.
• Consolidació DE LA DISMINUCIÓ DEL 5% EN LES TAULES SALARIALS.
• Suspensió efectes econòmics derivats del SIP.
• La RVO o Retribució Variable en funció dels Objectius (abans DPO) de tots el grups es meritarà anualment i només es podrà percebre en cas que l'empresa assoleixi l'equilñibri pressupuestari i financer.
•  Premi de fidelització suspès.
• Menjador a 6 euros i jornada partida 4 euros. No abonarà cap quantitat el personal de guàrdia de presència física.
• Nou redactat de contractes.
• No consolidació hores complementàries.
• IT (Incapacitat Temporal): aplicació Decret Llei 2/2013.
• Revisió de les condicions depenent dels paràmetres d'activitat i tarifes del CatSalut i/o ICASS. 

Des del nostre sindicat dir-vos que no acceptarem cap proposta que sigui inferior a l'antic conveni XHUP.

Resposta a l'escrit IFP del dia 5/11/2014

SECCIÓ SINDICAL D’ UGT DE LA FUNDACIÓ PUIGVERT

INFORMACIÓ

Barcelona, 6 de novembre de 2014

Benvolguts/des companys i companyes,

Tal com us vam informar a l’assemblea de treballadors dels passats dies 3 i 4 de novembre, ens veiem obligats a continuar responent als continus atacs que rebem de l’agrupació IFP.

Sobre la seva última nota del 5 de novembre, convidem a IFP que, a part d’aportar proves sobre les acusacions de manipulació, engany i opacitat, procurin no obsessionar-se amb el President del Comitè, el tarannà negociador del qual desconeixen en absolut, tot recordant-los que qui negocia amb l’Empresa no és el President, sinó el Comitè d’Empresa.

Aprofitem per informar als nostres companys i companyes d’ IFP, com ja vam fer a l’assemblea i al blog per a tothom, que la mesa del nou Conveni, formada per Patronals i Sindicats, ja està en plena negociació i que el Comitè d’Empresa de la F. Puigvert, com bé saben, es reunirà amb la Direcció el dia 13 de novembre per iniciar les negociacions per assolir un pacte si no hi hagués Conveni a final d’any.

Els preguem doncs que, a part d’oblidar-se de la Secció Sindical d’ UGT, s’informin millor abans d’informar els treballadors.

Gràcies,