domingo, 16 de marzo de 2014

Un 93% de vots contra la retallada de sou a l’Hospital de Vilafranca

La resposta de la plantilla de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ha estat rotunda: un 93,29% de vots en contra de la retallada del 60% d’un mes de sou que proposava l’empresa (que a última hora va rebaixar al 35%). Hi van participar el 75% dels treballadors i treballadores.
Davant d’aquests resultats, el comitè d’empresa, que apostava per rebutjar la reducció, es mostra content per la “contundent” victòria del “no”: “És un un ‘no’ que significa que ens hem cansat de pagar els deutes amb el nostre sou, que la dignitat ha guanyat a la por i que som capaços de córrer riscos i ser conseqüents amb les circumstàncies que ens portin les nostres decisions”. I també han felicitat tothom per l’alt índex de participació, que entenen que és “un símptoma de la transcendència que els treballadors/es donem a poder decidir i participar en la gestió del centre”.
 
Recordem que l’argument de la direcció per demanar el sacrifici a la plantilla és “preservar l’equilibri econòmic i mantenir l’autonomia de gestió del centre”. I és que amb la retallada de sou que ara ha rebutjat la plantilla volien eixugar el dèficit de 2013 per evitar una intervenció de la Generalitat, que obligaria a retallar un 100% d’una paga. Però els sindicats del comitè es van assessorar i han arribat a la conclusió comuna que el dèficit de l’hospital és només del 0,9%, “una xifra irrisòria comparada amb altres hospitals”. I destaquen que aquests altres hospitals amb un dèficit superior no han perdut la gestió. A més, afegeixen que el deute del de Vilafranca és del 2%, i la llei que permetria a la Generalitat intervenir accepta un deute de fins al 25%.
És per això que s’han posicionament frontalment contra la proposta de retallada de la direcció i no han volgut ni entrar a negociar-la. Ahir la plantilla els va donar un suport massiu.
 
http://xarxapenedes.cat/un-93-de-vots-contra-la-retallada-de-sou-a-lhospital-de-vilafranca/

3 comentarios:

  1. Anda! igualito igualito que en la fundi (Modo ironia).

    ResponderEliminar
  2. Estupenda la sentencia del Tribunal Supremo...¿no se puede impugnar la risa de la dirección de la Empresa?

    ResponderEliminar
  3. Estos si q son trabajadores luxadores x sus trabajos no las 370 razones d la fundi asi q pais le vamos a dejar a nuestros hijos, bueno a pesar d todo tenemos q seguir denunciando y apoyar al comite

    ResponderEliminar

Comentario del lector