domingo, 25 de enero de 2015

NOTA INFORMATIVA

Us fem arribar la última nota informativa que ha elaborat el Comitè d'Empresa:

El Comitè d’Empresa vol agrair efusivament la vostra participació a les assemblees. Això ha provocat que la Direcció hagi mogut fitxa amb gran celeritat.
És indignant veure com, després de haver “regalat” milions d’euros a l’Empresa per la reducció del 5%, aplicada de forma il·legal (segons han ratificat les diferents sentències donant la raó al Comitè), ara tingui la Presidència el valor d’incloure en l’apartat “Termes salarials” el pagament de la quantitat pactada a l’Acord del 2014. Encara els ho haurem d’agrair!. Tampoc és lícit incloure-ho com a despesa addicional pel 2015 perquè aquests diners haurien d’estar aprovisionats des del principi.
Respecte al suposat augment de despesa cal dir que els augments d’IVA, com el d’alguns productes sanitaris per aquest 2015, acostumen a repercutir en el consumidor, igual que les persones paguem més per un producte. En aquest cas, el consumidor és el CatSalut. Aquest no és un problema dels treballadors. A nosaltres també ens pugen l’IVA, la hipoteca, els lloguers, l’aigua, la llum... i hem de pagar igual. Els altres punts com són la despesa en IT,  en personal, etc no canvien en absolut, al nostre entendre, respecte als últims anys.
Segons la nota, no ens podem permetre augmentar la despesa salarial ni en 1% (240.000 € segons els comptes oficials) i en canvi sí podem augmentar la despesa en formació externa en més de 300.000 € segons les últimes dades de que disposem del 2013, per posar un dels innombrables exemples de “bona gestió d’estalvi”. També, recordar-vos un cop més, que se’ns ha negat formar part d’una comissió paritària entre la Direcció i el Comitè d’Empresa per tal de comprovar l’assoliment, o no, de l’equilibri pressupostari.
Respecte a la por que pugui despendre el fantasma que planeja a la nota amb les diferents mencions d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO) heu de saber que fer un ERO no li seria tant senzill a la Direcció i pot ser serviria d’una vegada perquè se sabes la gestió que s’ha dut a terme i la realitat comptable de la Fundació.
La comunicació que heu rebut per part de la Presidència no és exactament el que s’ha negociat amb el Comitè, cosa que és il·legal.
Per últim recordem que significa l’acceptació dels pactes de l’any 2014:
→ Reducció del 5% en tots els conceptes salarials
→ No retribució de les DPO
→ Pèrdua del Plus d’assistència
→ No retribució dels canvis de nivell (SIP, SIPD)
→ No retribució del premi de fidelització
Milions d’euros un altre cop!
Davant d’això, insistir en la fermesa de no acceptar aquestes condicions i recordar-vos que els dies 27 i 28, vosaltres decidiu!
Contra la por, informació!!
Barcelona, 25/01/2015

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentario del lector